Alerta per les desinfeccions fraudulentes pel coronavirus

desinfecció coronavirusL’Associació d’Empreses de Control de Plagues assenyala que l’intrusisme «comença a ser preocupant»

L’Associació d’Empreses de Control de Plagues de Catalunya (ADEPAP) ha alertat que, arran de la crisi sanitària del coronavirus, hi ha empreses de neteja no especialitzades que estan fent serveis de desinfecció fraudulents.

Aquests serveis, segons l’ADEPAP, no són efectius i es fan sense els equips de protecció individual necessaris, amb el risc que això comporta per als treballadors, i sense les garanties necessàries, cosa que qui els contracta no té manera de comprovar prèviament.

El president de l’associació, Quim Sendra, ha explicat en un comunicat que per comprovar a posteriori si un espai ha estat desinfectat cal «prendre mostres de la superfície d’una zona abans i després del tractament i portar-les a un laboratori independent».

Aleshores «es veurà clarament la ineficàcia d’aquest tipus de tractaments no professionals ni especialitzats», encara que «no és habitual que els usuaris facin aquest tipus de comprovacions», ha apuntat.

Sistemes de producció d’ozó
Des d’ADEPAP han assenyalat que una d’aquestes pràctiques fraudulentes consisteix en la utilització de sistemes de producció d’ozó, que «és un magnífic desinfectant en aigua, però molt dolent en aire» i han afegit que en el millor dels casos «disposen d’equips molt més professionals que els que utilitzen aquestes empreses podrien eliminar bacteris, però mai virus”.

Sendra ha assegurat que l´intrusisme professional «comença a ser preocupant, més quan estem parlant d´un veritable problema de salut pública».

Ha recordat que «netejar no és el mateix que desinfectar, i no realitzar correctament les desinfeccions implica que, en el cas de virus i bacteris, aquests continuïn presents a les superfícies mentre que qui ha contractat el servei té una falsa sensació de seguretat».

«És un frau molt greu que pot comportar contagis tant entre els que presten el servei com entre els que ho han contractat», ha recalcat.

Notícia extreta d’article d’El Periódico: https://www.elperiodico.com/es/sociedad/20200407/alerta-por-las-desinfecciones-fraudulentas-7920578

Ir al contenido